Haudutuskattilassa valmistaa maukkaat ja terveelliset ruoat vaivattomasti ja varmasti. Kolme lämpötilavaihtoehtoa tekee hauduttamisesta helppoa sekä ennen kaikkea tarjoaa suussa sulavan lopputuloksen.
Korkein lämpötila (HIGH) sopii mm. pastaan, kanaruokiin, vihanneksiin ja keittoihin.
Alhainen lämpötila (LOW) sopii vaativinkiin liharuokiin, haudutuskattilassa lihapalat valmistuvat varmasti suussa sulaviksi.
Alin lämpötila (WARM) pitää ruoan lämpimänä valmistusajan päättymisen jälkeen.
Kattilassa on lasikansi josta voi seurata ruoan valmistusta. Alla olevat kumijalat pitävät kattilan tukevasti paikoillaan. Haudutuskattilassa ruoka valmistuu ainoastaan yhdessä astiassa joten tiskiä tulee huomattavasti vähemmän!
Ominaisuudet:
– teho 2000W
– tilavuus 3.5 litraa
– kolme säädettävää lämpötilaa
– kattila on keraaminen
– pinta ruostumatonta terästä
Arres Lindqvist –
Laite koostuu sähkövirralla toimivasta lämmitinosasta ja keraamisesta kattilasta (ja sen kannesta), jossa ruuan hauduttaminen tapahtuu. Laitteen lämpötoiminto säilyttää ruuan lämpinä siten, etteivät haitalliset bakteerit lisäänny ruuassa. Kuumennustoiminnolla on puolestaan mahdollisuus kypsentää ruokaa hitaasti. Kuumennustoiminto on todellakin huomattavan hidas aivan, kuten tämän laitteen on tarkoituskin olla. Siksi jo valmiin ruuan lämmittämiseenkin kuluu runsaasti aikaa.
Kattila kuumenee kyljistään käytön aikana mitä käyttäjän on syytä varoa. Lämpöeristys vaikuttaa heikolta ja toisaalta lämmitysosan alhaaltapäin kuumentava vaikutus on vaatimaton. Tämä on pienillä ruoka-annoksilla ongelma, koska kattilan koko on kuitenkin iso ja vähäinen ruokamäärä peittää siitä vain pohjan. Valmistaja suosittaakin kattilan täyttämistä vähintään puoliväliin, jolloin kyse on jo isosta ruokamäärästä. Kuumennettavan ruuan on oltava nestepohjainen tai sen on oltava (keitin)vedessä.
Keraaminen kattila on paksu ja painava, jonka hyvänä puolena on että sen voi uskoa kestävän hyvin tiskausta ja käyttöä. Tiskikoneeseen sitä ei pidä laittaa.