Kylmäsavustus tekee ruuasta kuin ruuasta herkkua. Savustaminen antaa tuotteelle väriä ja antaa sille maukkaan savuaromin.
Kylmäsavustuksessa raaka-aineiden säilymistä edistävät savun ainesosaset, kuivuminen, matala lämpötila (17–30 celsiusastetta) ja suola (esimerkiksi merisuola).
Kylmäsavustin toimii puruilla, mutta parhaiten joko briketeillä tai ohuilla, kuivilla puukiekoilla. Kylmäsavugeneraattori muodostaa savua hitaasti, jolloin ruoka valmistuu pitkän ajan kuluessa. Kylmäsavustuksessa savustusprosessi säilyttää ravintoaineet lähes ennallaan. Samoin säilyvät bakteerit ja loiset, joten raaka-aineen on oltava puhdasta. Hyvästä hygieenista on huolehdittava koko valmistuksen ajan, sillä esim. lihan lämpötila kohoaa kylmäsavustuksessa harvoin yli +25°C.
Valmistus eroaa merkittävästi perinteisestä savustuksessa, jossa ruoka kypsennetään lämmön avulla ja savusta saadaan ainoastaan aromi.
Tekniset tiedot ja ominaisuudet:
- Jännite: 220-240 V ~ 50 Hz 13V
- Maksimiteho: 36 W
- Vastuksen materiaali: Teräs
- Suojausluokka: IP44
Kertakäyttöinen laite. Olen ostanut 3 ja saanut takuuseen yhden. Kaikki toiminut tasan yhden kerran. Kavereilla samanlaiset kokemukset.
Hei Jari,
Ikävä kuulla että tuotteen laatu ei ole vastannut odotuksia. Valmistaja tarjoaa näihin kyllä takuun ja hoidamme reklamaatiot. En löytänyt nimelläsi tai sähköpostillasi yhtään tilausta tästä tuotteesta. Voisitko lähettää tilausnumeron suoraan minulle sähköpostitse toni.wessman@macea.fi niin hoidetaan homma kuntoon.
Yst. terveisin,
Toni / maceakauppa.fi