Verkkokaupan toimitus- ja sopimusehdot

Voimassa 21.05.2018 alkaen

Käyttämällä verkkokauppaa hyväksyt nämä sopimusehdot ja sitoudut noudattamaan näitä sopimusehtoja. Sopimusehdot tulee hyväksyä ennen tilauksen tekemistä.

1. Yleiset ehdot
Macea Oy (y-tunnus 1104224-9) myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille Suomeen ja EU-alueelle. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin. Macea Oy pidättää oikeuden päivittää näitä sopimusehtoja ilman ennakkoilmoitusta. Tilauksiin sovelletaan kulloinkin voimassaolevia ehtoja jotka ovat luettavissa verkkokaupan sivuilla.

Macea Oy ei takaa verkkokaupan keskeytyksetöntä tai virheetöntä toimintaa. Macea Oy ei vastaa verkkokaupan käyttöön liittyvistä vahingoista ja/tai kolmansille osapuolille aiheutuneista vahingoista, ellei lainsäädännössä muutoin määrätä. Macea Oy ei vastaa vahingosta joka aiheutuu ylivoimaisesta esteestä. Ylivoimaisena esteenä pidetään sellaista ennalta arvaamatonta olosuhteiden muutosta tai seikkaa joka on Macea Oy:n vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella. Macea Oy on velvoitettu ilmoittamaan asiakkaalle ylivoimaisesta esteestä viivytyksettä kun se on Macea Oy:n tietoon tullut.

2. Immateriaalioikeudet
Verkkokaupan sisältö mukaan lukien: kuvat, tekstit, tuotetiedot, tavaramerkit, videot, logot ja taulukot ovat Macea Oy:n ja/tai sen yhteistyökumppaneiden tekijänoikeuksien sekä muiden aineettomien oikeuksien suojaamaa omaisuutta joiden luvaton käyttö tai kopiointi on kielletty. Aineettomien oikeuksien väärinkäytöksiin ja erimielisyyksiin sovelletaan Suomen lakia.

3. Asiakas ja tietosuoja
Kauppasuhteessa noudatetaan soveltuvaa Suomen ja EU:n lainsäädäntöä kuluttajakaupan, markkinoinnin, mainonnan ja tietosuojan osalta. Macea Oy:n ja yritysasiakkaiden välisessä kauppasopimuksessa noudatetaan näitä sopimusehtoja sekä muilta osin Suomen kauppalakia.

Asiakas on tilausta tehdessään velvoitettu luovuttamaan täydelliset yhteystietonsa; nimi, toimitusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
Yritysasiakkaan tulee tilauksen yhteydessä lisäksi ilmoittaa yrityksen nimi, Y-tunnus ja yhteyshenkilö.

Asiakkaiden tiedot on tallennettu Macea Oy:n asiakasrekisteriin palveluiden ja toiminnan hoitamista sekä asiakassuhteen ylläpitämistä varten. Macea Oy:llä sekä samaan konserniin kuuluvilla yhtiöillä on oikeus käsitellä ja luovuttaa rekisterissä olevia tietoja perusteltuja käyttötarkoituksia varten henkilötietolain (523/99) mukaisesti. Tietoja voidaan käyttää Macea Oy:n omiin markkinointitarkoituksiin.

Tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojaseloste on saatavilla Macea Oy:n toimipisteestä ja verkkokauppasivuilla. Asiakas voi kieltää tietojensa käytön ja luovuttamisen sekä tarkastaa itseään koskevat tiedot henkilökohtaisesti Macea Oy:n toimipisteessä tai kirjallisesti niin että kysyjän henkilöllisyys voidaan luotettavasti todentaa.

4. Tilausrajoitukset
Ostoksia verkkokaupasta voi tehdä vain 15 vuotta täyttäneet henkilöt. Alle 18-vuotiaat voivat maksaa ostoksensa vain verkkomaksulla. Lisäksi alle 18-vuotiaan tulee ilmoittaa myös huoltajan nimi ja sähköpostiosoite tilauksen kommentti-kentässä. Laskulla tai luotolla maksajan tulee olla vähintään 20 vuotias ja moitteettomat luottotiedot. Laskulla tai luotolla maksaessa asiakas on velvoitettu luovuttamaan kokonaisen henkilötunnisteensa.

5. Tilaaminen
Verkkokaupasta voi tilata tuotteita käyttäen sähköistä lomaketta, sähköpostilla, puhelimitse tai asioimalla myymälässämme.
Kun tilaus on maksettu ei tilaukseen voi enää tehdä muutoksia tai peruuttaa tilausta. Näissä tapauksissa asiakkaan tulee olla välittömästi yhteydessä Macea Oy:n myyntipalveluun.

Mikäli paketti on vaurioitunut kuljetuksessa ja mikäli myös tilatut tuotteet ovat vaurioituneet, tulee asiakkaan tehdä vahinkoilmoitus heti postikonttorissa ja sen jälkeen ilmoittaa Macea Oy:n myyntipalveluun.

Kuluttaja-asiakkaiden kuluttajasuojalain mukainen peruuttamisoikeus on 14 päivää.
Vaihto- ja palautusoikeus koskee vain myyntikuntoisia tuotteita. Tuotteessa ja alkuperäisessä myyntipakkauksessa ei saa olla vaurioita ja molempien tulee olla siistejä ja myyntikuntoisia.

Macea Oy lähettää tilauksesta tilausvahvistuksen sähköpostilla, josta asiakas voi tarkastaa tilauksen tiedot. Jos tiedoissa on huomautettavaa, asiakkaan tulee ottaa yhteyttä tilausvahvistuksessa ilmoitettuun sähköpostiin.

6. Hinnat
Tuotteiden hinnat sisältävät voimassaolevan arvonlisäveron, mutta eivät kuljetuskustannuksia.
Macea Oy pidättää oikeuden perua tilauksen, jos kyseessä on olennainen ja selvä hintavirhe ts. tuotteen hinta poikkeaa merkittävästi tuotteen tavanomaisesta hintatasosta tai kyseessä on inhimillinen kirjoitusvirhe.

7. Maksaminen
Verkkokaupassa hyväksyttyjä maksutapoja ovat: verkkomaksu, korttimaksu, Collector Bank Lasku/Osamaksu ja MobilePay.

8. Maksupalveluntarjoaja
Maksuvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalvelun tarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrai Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Maksuun liittyvissä asioissa asiakkaan tulee olla suoraan yhteydessä Paytrail asiakaspalveluun. Tuotereklamaatioasioissa asiakkaan tulee olla yhteydessä Macea Oy myyntipalveluun.

9. Kampanjakoodit
Kampanjakoodeissa noudatetaan kampanjakohtaisia ehtoja kuten voimassaoloaika, tuoteryhmät, tuotteet. Ehdot on mainittu erikseen kampanjoiden yhteydessä.

10. Oikeus evätä tilaus
Mikäli jotakin tilattua tuotetta ei ole saatavilla Macea Oy myyntipalvelu on asiakkaaseen yhteydessä, tarvittaessa Macea Oy:llä on oikeus perua kauppa.
Macea Oy pidättää oikeuden rajoittaa tuotteiden myyntiä poikkeuksellisen suurissa erissä. Verkkokaupassa ei myydä tuotteita jälleenmyytäviksi. Näissä tilanteissa asiakkaan tulee ottaa yhteyttä Macea Oy tukkumyyntiin.

11. Toimitustavat ja toimituskulut
Tilauksesi toimituskulut näet valittuasi maksu- ja toimitustavan. Tilatut ja maksetut tavarat toimitetaan postinumeron mukaisesti lähimpään tai asiakkaan valitsemaan noutopisteeseen. Jos valittu toimitustapa kuitenkin osoittautuu käytännössä mahdottomaksi toteuttaa (Esimerkiksi liian iso paketti asiakkaan valitsemalle toimitustavalle), Macea Oy varaa oikeuden käyttää muuta lähinnä vastaavaa toimitustapaa.

12. Noutamatta jääneet paketit
13.6.2014 voimaan tulleen verkkokauppalain mukaan pätevä peruuttamistapa ei enää ole tilatun lähetyksen noutamatta jättäminen noutopisteestä. Perimme noutamatta jätetyistä lähetyksistä aiheutuvat kohtuulliset kulut asiakkaalta. Tämä pitää sisällään sekä pakkauskulut että lähetys- ja palautusrahdin.

Maksetun tilauksen voi myös noutaa Macea Oy:n toimipisteestä: Nuuttilantie 32, 15700 Hollola toimipisteen aukioloaikojen puitteissa.
Maksettu ja noutamaton noutotilaus siirtyy myyjän omistukseen 3 kuukauden jälkeen (laki elinkeinonharjoittajan oikeudesta myydä noutamatta jätetty esine).

Macea Oy toimittaa tuotteita vain Suomeen. Maksusuorituksen jälkeen arvioitu toimitusaika on 3-5 arkipäivää. Jos tilaus sisältää useampia tuotteita, pyritään tuotteet toimittamaan samassa lähetyksessä. Poikkeuksina isot (+35kg) tuotteet ja rahtia vaativat tuotteet, jotka toimitetaan tapauskohtaisesti.

Toimituskulut maksetaan tilauksen maksun yhteydessä.

13. Takuu ja myyjän virhevastuu
Kaikilla tuotteilla on vähintään Kuluttajasuojalain mukainen kuuden kuukauden takuu. Tuotteiden takuuaika vaihtelee tuotemerkeittäin. Takuuseen sovelletaan tuotteen valmistajan / maahantuojan takuuehtoja. Macea Oy pidättää oikeuden ohjata asiakas (yritys / kuluttaja) asioimaan suoraan valmistajan ja/tai maahantuojan valtuuttaman huoltoliikkeen kanssa. Tilauksen mukana tullut tilausvahvistus tai ostokuitti toimii takuutodistuksena. Takuuaika alkaa kuitissa tai laskussa olevasta päiväyksestä. Mahdollinen tuotteet takuuvaihto tai korjaaminen ei pidennä takuuaikaa.

Jos tuotteen rikkoutuminen tai virheellisyys on johtunut tapaturmasta, vääränlaisesta käsittelystä tai muusta asiakkaan vastuulla olevasta seikasta, ei takuu ole voimassa. Mikäli ilmoitettua virhettä ei havaita tuotteessa lainkaan voidaan huollon kustannukset periä asiakkaalta kokonaisuudessaan. Macea Oy ei ole vastuussa asiakkaan toimista aiheutuneista vahingoista. Takuu kattaa pääsääntöisesti ainoastaan tuotteen valmistus- ja materiaalivirheet. Akuilla on pääsääntöisesti lyhyempi takuuaika kuin tuotteella. Takuukorjaus tehdään aina valmistajan tai maahantuojan takuuehtojen mukaisesti. Huoltoaika riippuu valmistajan tai maahantuojan käyttämän huollon aikatauluista.

Takuuasioissa tulee ottaa aina ensin yhteyttä asiakaspalveluumme verkkokauppa@macea.fi.

14. Reklamaatiot
Käsittelemme reklamaatiot vain kirjallisesti. Reklamaatio tulee toimittaa viipymättä joko sähköpostitse verkkokauppa@macea.fi tai kirjeitse osoitteeseen: Macea Oy, Verkkokaupan reklamaatiot, Nuuttilantie 32, 15700 Hollola.

Jos tuote on kuljetuksen aikana kadonnut, vioittunut tai asiakkaalle on toimitettu väärä tuote, tulee asiakkaan ilmoittaa virheestä välittömästi osoitteeseen verkkokauppa@macea.fi. Ilmoitus virheellisestä toimituksesta tai viallisesta tuotteesta on tehtävä 14 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta. Mikäli lähetys on rikkoutunut tai pakkaukseltaan vioittunut, tulee siitä tehdä välittömästi kirjallinen vahinkoilmoitus rahdin toimittajan kanssa (Esimerkiksi Posti). Emme vastaa kuljetuksessa aiheutuneista vahingoista.

15. Tuotteen- ja maksun palautus
Kuluttaja-asiakkaalla on Kuluttajasuojalain 6.luvun 14§ mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautusoikeus koskee ainoastaan alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Pakkauksen saa avata ja tuotetta tutkia vain jos se on tuotteeseen tutustumisen kannalta välttämätöntä mutta tuotetta ei saa käyttää. Esimerkiksi sähköosien sovittaminen paikoilleen katkaisee palautusoikeuden. Tuote ja kaikki sen mukana toimitettu, mukaan lukien käyttöohjeet, on palautettava asianmukaisesti pakattuna alkuperäispakkauksessaan.

Palautuksista tulee sopia aina etukäteen Macea Oy:n asiakaspalvelun kanssa sähköpostitse verkkokauppa@macea.fi. Palautukset tulee lähettää yhdessä etukäteen sovitulla toimitustavalla.

Mikäli toimitettu tuote ei ole ollut väärä tai virheellinen, asiakas vastaa sekä lähetys- että palautusrahdin kustannuksista. Postiennakolla tai Matkahuollon jälkivaatimuksella lähetettyjä palautuksia ei lunasteta. Emme vastaa ohjeiden vastaisessa palautusmenettelyssä aiheutuneista kustannuksista tai tavaran katoamisesta. Macea Oy ei vastaa kolmannelle osapuolelle maksettuja kuluja (esim. asennustyöt).

Jos palautuksessa on noudatettu Macea Oy:n asiakaspalvelun antamia ohjeita ja tuotteet on hyväksyttävässä kunnossa, palautamme tuotteista maksetun kauppahinnan asiakkaalle. Maksunpalautus suoritetaan pääsääntöisesti samalla maksutavalla kuin tilaus oli alunperin maksettu.

Mikäli asiakas on tilauksen yhteydessä antaa yrityksen nimen, katsotaan että tilaus tulee yritykselle ja tällöin kuluttajansuojalain mukainen peruuttamisoikeus ei ole voimassa.

Palautuksen mukaan tulee liittää seuraavat tiedot:
– Asiakkaan nimi, osoite ja puhelinnumero
– Tilausvahvistuksen tai laskun numero
– Kopio tilausvahvistuksesta tai laskusta jota palautus koskee
– Palautettavat tavarat tulee selkeästi merkitä tilausvahvistukseen tai laskuun
– Palautuksen syy / viite sekä kenen kanssa palautuksesta on sovittu

Emme vastaa palautuksista yli 14 vuorokauden kuluttua toimituksesta.

Palautusosoite:
Macea Oy
Verkkokaupan palautukset
Nuuttilantie 32
15700 Hollola

16. Asiakasviestintä
Macea Oy lähettää verkkokauppa-asiakkaille markkinointi- ja asiakaspalveluviestejä sähköpostiin ja matkapuhelimeen. Asiakaspalveluviestit liittyvät asiakkaan tilaukseen ja toimitukseen verkkokaupasta ja ne lähetetään huolimatta suoramarkkinointikiellosta. Asiakkaan on mahdollista kieltää sähköinen suoramarkkinointi ilmoittamalla siitä Macea Oy myyntipalveluun.

17. Muut ehdot
Näihin sopimusehtoihin ja sopimusta koskeviin erimielisyyksiin sovelletaan Suomen lakia. Erimielisyydet pyritään ratkaisemaan neuvotteluteitse. Mikäli neuvottelut eivät tuota ratkaisua, erimielisyydet ratkaisee käräjäoikeus.

Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus saattaa tästä sopimuksesta syntyvät erimielisyydet kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn, tulee kuluttajan olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

18. Lisäehdot, yritysasiakkaat
Macea Oy ei vastaa tuotteen ja/tai palvelun aiheuttamasta välittömästä tai välillisestä menetyksestä, vahingosta tai tulonmenetyksestä asiakkaalle tai kolmannelle osapuolelle. Macea Oy:n korvausvastuu rajoittuu vain näiden sopimusehtojen sisältöön. Tuotevirhevastuu rajoittuu mahdollisen kauppahinnan palauttamiseen huomioiden lain mukaisesti käyttöön otetun tuotteen arvonalennuksen.

Macea Oy ei ole velvollinen korvaamaan ylivoimaisen esteen takia asiakkaalle tai kolmannelle osapuolelle aiheutuvaa vahinkoa tai kustannuksia, vaan on oikeutettu purkamaan kauppasopimuksen.
Yrityskäyttöön hankitun tuotteen takuuaika määräytyy valmistajan ja/tai maahantuojan takuuehtojen mukaisesti ja takuuajan päättyminen päättää Macea Oy:n vastuun. Tuotteen avaaminen tuotteen muokkaamiseksi tahi valtuuttamattoman korjaajan korjaamiseksi päättää takuun ja Macea Oy:n vastuun, ellei valmistaja ja/tai maahantuoja ole toisin ilmoittanut.

Jättäessään kirjallisen tilauksen ja/tai tarjouspyynnön asiakas hyväksyy nämä Macea Oy:n verkkokaupan sopimusehdot. Macea Oy:n sopimusehtoja noudatetaan myös, vaikka asiakkaalla on käytössään asiakkaan hintasopimusehto.